Iedere eerste dag van de maand houden wij een veiling met unieke stukken. Kavels worden toegevoegd tot en met de 15e van de maand ervoor en bieden is telkens mogelijk vanaf de 16e.
Nieuwe openingstijden voor onze winkel in Haarlem: di t/m za 10-17u*.
* Op zaterdag wordt niet gewerkt in ons postzegelmagazijn waardoor op die dag in de winkel gekochte zegels niet altijd direct meegenomen kunnen worden.

Heeft u al eens bij onze afdeling modelbouw- en verzamelartikelen gekeken? Bekijk het hier

Bedrijfsgeschiedenis in chronologische volgorde:

 • Postbeeld opgericht: 1982, winkel in Haarlem sinds 1983, postorders sinds 1986, internetsite sinds 1996, Freestampcatalogue sinds 2002, Hobbyprof modelbouw sinds 2017, postzegelveilingen sinds 2022.
 • 1983 Rob Smit begint een postzegelwinkel in Haarlem. Ondanks zijn 22 jaar heeft hij op dat moment al een jarenlange ervaring door verkoop op beurzen. Rob is nog steeds directeur/eigenaar van PostBeeld BV.
 • 1986 In het aangrenzende winkelpand opent Rob Smit een 2e hands boekwinkel en antiquariaat (BoekBeeld).
 • september 1986. Een enorme klus is geklaard. PostBeeld is de eerste postzegelhandel in Nederland (en misschien wereldwijd) met alle zegels van de uitgebreide voorraad in een computer file. Dat maakt het mogelijk om prijslijsten te maken van elk willekeurig land of motief. Op dat moment gaat ook de postorderafdeling van start.
 • 1989 Beide winkels worden verbouwd en de muur tussen de twee winkels wordt verwijderd waardoor één grote winkel ontstaat met twee afdelingen.
 • 1990 We breiden onze postorderafdeling uit door te gaan adverteren in België, Duitsland en Zwitserland.
 • 1991 PostBeeld/BoekBeeld opent een tweede winkel in Hoofddorp. Wij starten met vaste inruilprijzen/lijsten om bestellingen met inruil postzegels te kunnen betalen.
 • 1995 We maken nieuwe keuzes voor de toekomst. We willen onze aktiviteiten weer op een plaats concentreren. We sluiten onze winkel in Hoofddorp en we breiden onze winkel in Haarlem uit met een derde winkelpand, waardoor we een zeer grote winkelruimte krijgen. We introduceren hier diverse andere verzamelartikelen en maken er een grote verzamelwinkel van met BoekBeeld en PostBeeld als grootste afdelingen in deze winkel.
 • 1996 We zetten onze eerste schreden op internet door een site te beginnen, wat al snel uitgroeit tot een wereldwijd gebruikte webwinkel.
 • 2002 PostBeeld introduceert op de Amphilex in Amsterdam een gratis wereldcatalogus in kleur op internet. ( www.freestampcatalogue.com )
 • 2005 BoekBeeld 2e hands boeken wordt opgeheven. Vanaf nu richten we ons volledig op de postzegelhandel en breiden we onze postzegelwinkel uit.
 • 2007. We starten een eigen merk (Collectio) met (motief)albums en extreme colours insteekboeken.
 • 2012 PostBeeld neemt postzegelhandel Medo aan de nieuwe binnenweg in Rotterdam over. De winkel wordt tot en met 2017 als filiaal voortgezet onder de naam; PostBeeld Medo.
 • 2013 Onze winkel, kantoor en magazijn in Haarlem worden verbouwd. Bovenstaand een kijkje bij het orderpicken.
 • 2014 De op één na oudste nog bestaande postzegelwinkel in Nederland, De Leidse Postzegelhandel wordt een PostBeeld winkel en blijft dat tot juli 2023.
 • 2015 Een nieuwe internetsite met veel meer mogelijkheden wordt geintroduceerd. Door toevoeging van Russisch en Chinees is onze website voortaan in 8 talen.
 • 2016 PostBeeld BV groeit verder in de markt voor hobby en vrijetijdsbesteding door overname van webwinkel Knutselparade.nl. Onze winkel in Rotterdam wordt volledig verbouwd en gemoderniseerd. Vanaf juli werken we nauw samen met de NPMH met een winkel in het historisch hart van Amsterdam op de Nieuwezijds Voorburgwal 302. De volledige voorraad van deze winkel, gespecialiseerd in posthistorie, numismatiek, oude ansichtkaarten en postzegels zal op de PostBeeld site worden geplaatst. De winkel fungeert tevens als afhaaladres voor bestellingen geplaatst via de website. Uiteindelijk wordt de NPMH geheel overgenomen en overgebracht naar onze vestiging in Haarlem.
 • 2017. Verdere groei maakt het noodzakelijk om ons kantoor, magazijnen hobbyartikelen en verzendafdeling te verplaatsen naar een ruimer pand. Vanaf april worden deze afdelingen verplaatst naar de Emrikweg 26b te Haarlem. Onze vestiging in de Kloosterstraat 17-21 blijft behouden als winkel en afhaaladres. De nieuwe locatie in Haarlem en daardoor vrijgekomen ruimte in de Kloosterstraat maakt het voor ons mogelijk om onze activiteiten verder te concentreren. De winkels in Rotterdam (per 1 juli) en Amsterdam (per 1 okt) worden gesloten en alle voorraad wordt overgebracht naar onze megastore in de Kloosterstraat waarmee dit de grootste postzegelwinkel van Nederland wordt. In 2017 zijn tevens de volgende webwinkels onderdeel geworden van PostBeeld BV; Hobbyprof.nl (modelbouw), Bodanidance.nl (danspalen) en Bodystamps (tijdelijke tatoeages).
 • In 2018 wordt een aparte groothandelsafdeling opgestart. Via internet kunnen wederverkopers tegen gereduceerde prijzen postzegels in aantallen kopen.
 • In 2019 neemt onze modelbouwtak Hobbyprof de volledige voorraad over van modelspoorwinkel ‘t Seinhuis te Santpoort. In april 2019 wordt met deze voorraad en de reeds aanwezige voorraad modelbouw en modelbouwgereedschap een modelbouwwinkel geopend in de gen. cronjéstraat 86, 2021 JL te Haarlem. Tevens wordt spoorwegmodelbouw toegevoegd aan onze webshop. Tegelijkertijd hebben we onze webshop Knutselparade.nl verkocht.
 • 2020. Door de verkoop van Knutselparade en de verhuizing van Hobbyprof en onze logistiek afdeling naar de gen. Cronjéstraat wordt ons pand op de Emrikweg grotendeels overbodig en m.i.v. April afgestoten. Ons kantoor wordt weer verplaatst naar de Kloosterstraat.
 • 2020. Ondanks Corona weten we bij PostBeeld en Hobbyprof na vele aanpassingen zo goed mogelijk door te werken en onze groeiende groep online klanten te helpen. Oprichter Rob Smit trekt zich na 37 jaar terug uit de dagelijkse leiding. Deze taak wordt overgenomen door Ella Tijhuis. Rob blijft wel eigenaar en zich bezighouden met inkoop en financieel management.
 • 2022. In oktober start PostBeeld met een maandelijkse online postzegelveiling. Op elke eerste van de maand worden telkens kavels geveild met daarin kleine collecties en bijzonderheden die niet in onze webshop te vinden zijn.
 • 2023. We besluiten ons volledig te richten op filatelie en modelbouw en te concentreren in Haarlem. Onze webshops Bodanidance en Bodystamps worden beeindigd. De winkel in Leiden maakt vanaf juli geen onderdeel van PostBeeld meer uit. De maandelijkse veiling blijkt een schot in de roos, het aantal bieders neemt iedere maand toe. De afdeling nieuwtjesabonnementen groeit flink door, dit jaar vooral met veel nieuwe klanten in de Verenigde staten. Ons kantoor wordt opnieuw verplaatst (nu naar boven) waardoor er op de begane grond ruimte vrijkomt om de Hobbyprof winkel samen met de PostBeeld winkel in de Kloosterstraat te laten komen.
 • 2024. Vanaf 8 februari zitten de PostBeeld en Hobbyprof winkels samen in de Kloosterstraat 17-21 te Haarlem.