Iedere eerste dag van de maand houden wij een veiling met unieke stukken. Kavels worden toegevoegd tot en met de 15e van de maand ervoor en bieden is telkens mogelijk vanaf de 16e.
Nieuwe openingstijden voor onze winkel in Haarlem: di t/m za 10-17u*.
* Op zaterdag wordt niet gewerkt in ons postzegelmagazijn waardoor op die dag in de winkel gekochte zegels niet altijd direct meegenomen kunnen worden.

Werken bij PostBeeld? Klik hier voor onze vacatures

Gratis online wereldcatalogus

Freestampcatalogue (FSC) is een wereldcatalogus postzegels die door iedereen gratis te gebruiken is. Vrijwel alle officieel uitgegeven postzegels vanaf ca. 1920 tot heden worden er in opgenomen. Bij steeds meer landen worden ook de zegels van voor 1920 toegevoegd. De catalogus is vereenvoudigd, dat wil zeggen dat uitsluitend zegels en blokken worden opgenomen. Geen afwijkingen, bijzonderheden etc. Postzegelboekjes en velletjes worden alleen opgenomen indien ze zegels bevatten die niet op een andere manier (bijvoorbeeld in vellen) in omloop gekomen zijn. Postzegelboekjes en velletjes met meerdere dezelfde zegels worden in principe niet opgenomen. In een aantal gevallen kunnen de bijzonderheden wel zichtbaar gemaakt worden door op de link 'gerelateerde items' bij de desbetreffende serie te klikken. De zegels worden per serie opgenomen, wat resulteert in bijna 200.000 series en blokken.  Middels het selectiefilter kunt u gemakkelijk postzegels vinden gesorteerd op land, motief of jaartal, of een combinatie daarvan.

De nummering

FSC is gebouwd en wordt onderhouden door postzegelhandel PostBeeld in Haarlem. Bij voorradige artikelen wordt een PostBeeld verkoopprijs getoond met een bestelmogelijkheid. PostBeeld gebruikt  referentienummers van diverse catalogi (o.a. Michel, Yvert, Stanley Gibbons, Scott, NVPH, Zonnebloem). Deze nummers worden, indien beschikbaar, dan ook getoond bij voorradige postzegels. Omdat genoemde catalogusuitgevers het recht van gebruik van hun nummering alleen toestaan bij daadwerkelijk aanbod of vraag, worden deze nummers niet getoond bij niet-voorradige items. Wij hebben daarom besloten om bij steeds meer zegels een eigen FSC nummer toe te voegen. Deze FSC nummers zijn voor iedereen volkomen rechtenvrij te gebruiken, mits vermeldt wordt dat de nummers afkomstig zijn van Freestampcatalogue.com. Omdat de FSC nummers voor iedereen gemakkelijk en gratis terug te vinden zijn worden deze steeds vaker gebruikt om aan te geven om welke zegels het gaat bij (ruil) transacties.

Maak je eigen verlanglijstje:

Freestampcatalogue toont nagenoeg alle postzegels die vanaf 1920 uitgegeven zijn. Indien PostBeeld ze voorradig heeft ook met een prijs en bestelknop. Wij stellen ons zo voor dat u in veel gevallen ook niet-voorradige zegels graag zou willen kopen en hebben daarvoor een handige oplossing bedacht. Zodra u ingelogd bent kunt u ook niet-voorradige postzegels op uw verlanglijstje plaatsen. Dit persoonlijke verlanglijstje blijft bewaard en kunt u altijd weer bekijken en bewerken. U kunt tot duizend nummers op uw verlanglijstje zetten. Zodra een artikel dat op uw verlanglijstje staat weer op voorraad is, krijgt u automatisch een e-mail van ons met een link naar het desbetreffende artikel. Zo kunt u op dat moment besluiten of u de gewenste zegels wil bestellen. Deze serviceverlening bij freestampcatalogue is uiteraard, evenals het gebruik van de catalogus, geheel gratis!

Bekijk onze gratis postzegelcatalogus